Przeszukaj blog...
wtorek, 29 grudnia 2015
Tatar wołowy
Opcji na tatar z wołowiny jest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :)
Ja podaję przepis na podstawową wersję.
SKŁADNIKI:
300 g polędwicy wołowej
1 średnia cebulka
2 ogórki konserwowe
1 żółtko jajka
kapary
musztarda Dijon (2-3 łyżki)
sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Polędwicę przemielić dwukrotnie w maszynce do mięsa na drobnych okach
Cebulkę i górka kiszonego drobno pokroić
Składniki wraz żółtkiem wymieszać, dodając musztardę, sól oraz pieprz
Gotowe porcje posypać kaparami. Podawać z pieczywem.
SMACZNEGO!!!
Koszt: 20 zł
Ilość: 2 osoby
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz