
300 g
jagnięciny
3 łyżki
musztardy Dijon
Kolendra
Sól, pieprz
10 - 15 szt. suszonych grzybów leśnych
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
10 - 15 szt. suszonych grzybów leśnych
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Dodatki (opcjonalnie):
Kasza
kuskus oraz sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych
KROK 1:
Jagnięcinę
umyć i dokładnie osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Natrzeć kolendrą oraz musztardą Dijon.
Odłożyć na 1
godzinę po czym grillować na patelni grillowej około 3 minut z każdej strony.
Odstawić
pod przykryciem na 3- 4 minuty. Delikatnie posolić i popieprzyć.
KROK 2:

W szkalnce z około 50 ml wody rozrobic dokładnie mąke ziemniaczaną.
Dodać do gotującego się wywaru grzybowego, posolić i popieprzyć według uznania.
„Kisielem” (o którego gęstości można zadecydować samemu
poprzez dodanie większej lub też mniejszej ilości mąki ziemniaczanej) polewam jagnięcinę
na talerzu z dodatkami – kaszą kuskus, przygotowaną według zaleceń na
opakowaniu oraz sałatką z rukoli i przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych,
polanych sosem (8 łyżek wody + 2 łyżki musztardy Dijon + łyżka octu winnego).
SMACZNEGO!! :)
Koszt: 35 zł
Ilość: 2 osoby
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz