Przeszukaj blog...

czwartek, 14 stycznia 2016

Schab grillowany z karczochami


SKŁADNIKI:

5 plastrów cienko pokrojonego schabu wieprzowego
1 puszka pomidorów z puszki bez skórki
1 puszka karczochów w zalewie
1 łyżka oleju
Sól, pieprz, zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła



KROK 1:

Schab delikatnie natłuc tłuczkiem lub nakłuć widelcem, posolić, popieprzyć oraz delikatnie z obu stron pokropić oliwą.

Schab grillować na patelni około 5 - 7 minut z każdej strony (dopóki schab nie będzie miękki).


KROK 2:

Przygotować sos:

Na patelni odparować nadmiar wody z pomidorów, doprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Na samym końcu wrzucić odsączone z zalewy karczochy.

Polać schab bezpośrednio na talerzu. Podawać opcjonalnie z ziemniakami i mieszanka sałatą z sosem vinegret.


SMACZNEGO! :)

Ilość: 2 osoby
Koszt: 15 zł




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz