Przeszukaj blog...

niedziela, 22 lutego 2015

Makaron ze szpinakiem

SKŁADNIKI:

200 g makaronu (np. kokardki)
1 pojedyncza pierś z kurczaka
pół opakowania mrożonego szpianku
100 g sera lazur
100 ml śmietanki 18%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz





KROK 1:

Makaron  ugotować w osolonej wodzie

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę

Szpinak rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki nabierze rumianego koloru, po czym dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek


KROK 2:

 Zmniejszyć ogień, dolać śmietankę i chwilę gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając

Doprawić do smaku, po czym dodać ser pokrojony w kostkę, dokładnie wymieszać




KROK 3:


Ugotowany i odsączony z wody makaron dodać do sosu na patelni, dokładnie wymieszać, tak by sos dokładnie obkleił makaron.



SMACZNEGO!!!

Ilość: 2 osoby
Koszt: 10 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz