SKŁADNIKI:
200 g makaronu (np. kokardki)
1 pojedyncza pierś z kurczaka
pół opakowania mrożonego szpianku
100 g sera lazur
100 ml śmietanki 18%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
KROK 1:
Makaron ugotować w osolonej wodzie
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę
Szpinak rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki nabierze rumianego koloru, po czym dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek
KROK 2:
Zmniejszyć ogień, dolać śmietankę i chwilę gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając
Doprawić do smaku, po czym dodać ser pokrojony w kostkę, dokładnie wymieszać
KROK 3:
Ugotowany i odsączony z wody makaron dodać do sosu na patelni, dokładnie wymieszać, tak by sos dokładnie obkleił makaron.
SMACZNEGO!!!
Ilość: 2 osoby
Koszt: 10 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz