Przeszukaj blog...

poniedziałek, 9 lutego 2015

Krewetki w sosie winno - cebulowym

SKŁADNIKI:

1 opakowanie krewetek koktajlowych
2-3 cebule
100 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki masła
szczypta chili
szczypta soli






KROK1:

Cebulę pokroić w kostkę

Na rozgrzanej patelni roztopić masło, smażyć cebulę dopóki się zeszkli




KROK 2:

Krewetki dodać do podsmażonej cebuli, podlać białym winem

Smażyć około 10 minut. Wino powinno się zredukować na tyle by pozostał sos, w którym możemy moczyć pieczywo.

Na koniec lekko posolić, dodać chili według uznania

Podawać z bagietką :)




SMACZNEGO!!!

Koszt: 12 zł
Ilość: 2 osoby

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz