Przeszukaj blog...

środa, 4 lutego 2015

Risotto z warzywami, szynką i serem pleśniowym

Całkiem naturalne jest, że zostają nam "resztki z obiadu" ;))
Nie każdy następnego dnia jest fanem "odgrzewanych kotletów" i czasem po prostu nie mamy ochoty na identyczny obiad z dnia poprzedniego.

Przedstawię więc propozycję na "podrasowanie" risotta, które zostało mi z dnia poprzedniego :)
Przepis na moje risotto poniżej:

http://smacznieinatemat.blogspot.com/2015/02/risotto-z-warzywami-i-z-kuczakiem.html

 SKŁADNIKI:

Risotto z warzywami
około 5 plastrów szynki drobiowej
Ser pleśniowy typu lazur
Kilka małych pomidorków
Natka pietruszki







KROK 1:



Szynkę oraz ser pleśniowy pokroić w kostkę

Pomidorki przekroić na pół







KROK 2:


Do risotta dodać szynkę, podgrzać w piekarniku lub mikrofalówce

Do gorącego risotta dodać ser pleśniowy, wymieszać

Ułożyć pomidorki, posypać pietruszką



SMACZNEGO!!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz