Całkiem naturalne jest, że zostają nam "resztki z obiadu" ;))
Nie każdy następnego dnia jest fanem "odgrzewanych kotletów" i czasem po prostu nie mamy ochoty na identyczny obiad z dnia poprzedniego.
Przedstawię więc propozycję na "podrasowanie" risotta, które zostało mi z dnia poprzedniego :)
Przepis na moje risotto poniżej:
http://smacznieinatemat.blogspot.com/2015/02/risotto-z-warzywami-i-z-kuczakiem.html
SKŁADNIKI:
Risotto z warzywami
około 5 plastrów szynki drobiowej
Ser pleśniowy typu lazur
Kilka małych pomidorków
Natka pietruszki
KROK 1:
Szynkę oraz ser pleśniowy pokroić w kostkę
Pomidorki przekroić na pół
KROK 2:
Do risotta dodać szynkę, podgrzać w piekarniku lub mikrofalówce
Do gorącego risotta dodać ser pleśniowy, wymieszać
Ułożyć pomidorki, posypać pietruszką
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz