Przeszukaj blog...

sobota, 30 sierpnia 2014

Sałatka z kapustą pekińską i żółtym serem

SKŁADNIKI:


  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 0,5 kg sera żółtego (ja użyłam sera "królewski")
  • 2 pomidory
  • 1 mały ogórek szklarniowy
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • 6 łyżek majonezu
  • sól, pieprz


  1. kapustę pekińską kroimy lub rwiemy rękoma "na małe części"...
  2. ser kroimy w kostkę...
  3. ogórka obieramy ze skóry i kroimy w kostkę...
  4. z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę...
  5. kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy z zalewy...
  6. wszystkie składniki wsypujemy do naczynia, solimy, pieprzymy, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.



SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz