Przeszukaj blog...

wtorek, 26 sierpnia 2014

Sałatka śledziowa

SKŁADNIKI:
  • 0,5 kg matiasów
  • 2 duże marchewki
  • 2 pietruszki
  • 4 duże ziemniaki
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz




KROK 1

marchewki, pietruszkę oraz ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie







kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy i przesyp do dużej miski








śledzie namoczyć w wodzie (ok. 0,5 h), aby "oddały" nadmiar soli

wyjąć z wody, osuszyć i pokroić w drobną kostkę









ugotowane, ostudzone warzywa pokroić w kostkę










KROK 2

Wszystkie składniki przesypać do miski, dodać majonez, sól oraz pieprz. Wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 2 h.

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz