SKŁADNIKI:
4 filety morszczuka
mieszanka warzyw na patelnię
sok z połowy cytryny
oliwa z oliwek
tymianek, słodka papryka, chili, sól, pieprz
KROK 1:
Filety rozmrozić, dokładnie osuszyć
Z obu stron skropić dokładnie cytryną, posolić i popieprzyć
Mieszankę warzyw rozmrozić lub samodzielnie przygotować (talarki ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc)
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać
KROK 2:
Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich rybę
Zawinąć dokładnie papirus na kształt cukierka, tak by ryba i warzywa były dokładnie przysłonięte papirusem
Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika, piec około 25 minut
SMACZNEGO!!!
Ilość: 2 osoby
Koszt: 15 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz