Przeszukaj blog...

niedziela, 22 lutego 2015

Ryba w papilotach

SKŁADNIKI:

4 filety morszczuka
mieszanka warzyw na patelnię
sok z połowy cytryny
oliwa z oliwek
tymianek, słodka papryka, chili, sól, pieprz






KROK 1:


Filety rozmrozić, dokładnie osuszyć

Z obu stron skropić dokładnie cytryną, posolić i popieprzyć



Mieszankę warzyw rozmrozić lub samodzielnie przygotować (talarki ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc)

Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać


KROK 2:



Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich rybę

Zawinąć dokładnie papirus na kształt cukierka, tak by ryba i warzywa były dokładnie przysłonięte papirusem

Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika, piec około 25 minut






SMACZNEGO!!!

Ilość: 2 osoby
Koszt: 15 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz