- 1 brokuł
- 1 opakowanie sera feta
- 5 jajek
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
KROK 1
z brokułu wydzielić różyczki (jak na zdjęciu obok), ugotować w osolonej wodzie na al'dente (lekko twarde), ostudzić
jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić na 4 części
KROK 2
ser feta odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę i wrzucić do naczynia przeznaczonego na sałatkę
KROK 3
przygotować sos:
do szklanki wlać kolejno majonez, jogurt naturalny, popieprzyć i posolić według uznania i dokładnie wymieszać
KROK 4
do naczynia z fetą wsypać brokuł, kolejno jajka, polać sosem
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz