Przeszukaj blog...

sobota, 26 kwietnia 2014

Pieczywo czosnkowe

Pieczywo czosnkowe stało się bardzo popularnym dodatkiem do sałatek, lecz także jako samodzielna przekąska.

SKŁADNIKI:

1 bagietka
1/5 kostki masła
2 ząbki czosnku
pół szczypty soli
opcjonalnie: posiekana pietruszka




KROK 1

Bagietkę kroimy w kromki po skosie, co zwiększa powierzchnię takiej "pajdy" :)













KROK 2

Masło roztapiamy i dodajemy do niego obrany czosnek, wyciśnięty przez praskę.

Delikatnie solimy i mieszamy.

Opcjonalnie dodajemy trochę drobno pokrojonej pietruszki.








KROK 3

Masło odstawiamy do lodówki, żeby stężało, po czym rozsmarowujemy na bagietce jak normalnym masłem.

Lub opcja dla niecierpliwych: jeszcze płynne masło czosnkowe łyżeczką rozprowadzamy po bagietce :)





SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz