Pieczywo czosnkowe stało się bardzo popularnym dodatkiem do sałatek, lecz także jako samodzielna przekąska.
SKŁADNIKI:
1 bagietka
1/5 kostki masła
2 ząbki czosnku
pół szczypty soli
opcjonalnie: posiekana pietruszka
KROK 1
Bagietkę kroimy w kromki po skosie, co zwiększa powierzchnię takiej "pajdy" :)
KROK 2
Masło roztapiamy i dodajemy do niego obrany czosnek, wyciśnięty przez praskę.
Delikatnie solimy i mieszamy.
Opcjonalnie dodajemy trochę drobno pokrojonej pietruszki.
KROK 3
Masło odstawiamy do lodówki, żeby stężało, po czym rozsmarowujemy na bagietce jak normalnym masłem.
Lub opcja dla niecierpliwych: jeszcze płynne masło czosnkowe łyżeczką rozprowadzamy po bagietce :)
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz